L33 with no accelerator response - v8 Miata Forum - Home of the v8 Miata Conversion

V8 Miata Wiring, Electrical, and ECUs v8 conversions on a Miata can be tricky. Post your comments or questions within with regards to swap wiring and electrical.

L33 with no accelerator response

Reply

 
 
 
Old 10-18-2017, 04:07 PM
  #1  
V8 Miata Noob
Thread Starter
 
Join Date: May 2017
Location: Liberal ks
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default L33 with no accelerator response

Have an l33 with l33 pcm, tac module, throttle body, and accelerator pedal positioning sensor. I've barely just got the engine running in the car and I have no throttle response at all. Not running a belt or coolant at the moment but I don't think that should be a problem. I'm just wondering if I'm missing something here. I've connected a bidirectional scan tool and it shows there's no pedal response. If you guys have any ideas it would be much appreciated.
daltonman7 is offline  
Reply With Quote
Old 10-19-2017, 12:34 PM
  #2  
V8 Miata Fan
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 31
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

When you have no throttle response with an electric throttle you are in what is called limp mode. A number of items can cause this to occur. The most often cause is the six pins in the connector wiring and the throttle body not making good contact. If you can run engine dianogstics for codes do so which may provide an indication of what is causing the problem. The computer communicates with the throttle body and pedal and the different signals must correspond and match to what computer senses the signals should be receiving from both petal and throttle body.
john j is offline  
Reply With Quote
Old 04-16-2018, 11:29 PM
  #3  
V8 Miata Noob
 
Join Date: Apr 2018
Location: Santa Rosa, Ca
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did the harness and the gas pedal come from the same model? I’ve read that the pin out on the Truck pedal and the Corvette pedal can be different.
Grip is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
v8slowyatta
General Motors V8 Discussion
5
01-11-2013 12:13 PM
Coyotev8
V8 Miata Wiring, Electrical, and ECUs
3
12-06-2012 08:41 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: L33 with no accelerator response


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.